Szebb Holnapért Család- és Karrierpont nyílt Csepregen

Ünnepélyes keretek közt adták át a Szebb Holnapért Család- és Karrierpont, amit projektbemutató nyitórendezvény követett a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében. Az EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen pályázat célja, a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és a magánélet összeegyeztetése és a nőkkel szembeni gazdasági, társadalmi szemléletek lebontása.

A Család és Karrierpont irodájában dolgozó munkatársak és a szakmai partnerek célja elsősorban a munkáltatókkal való egyeztetés, az atipikus foglalkoztatási modellek elősegítése. Részmunkaidő, távmunka, bedolgozás, más munkaidőmodellek kialakítása, amely megfelelő lenne a családos, kisgyermeket nevelő nők számára. Fontos még azoknak a nőknek a segítése, akik hátrányos helyzetben nevelik gyermeküket.

A CSAK Pont erre tud megoldást nyújtani. A csepregi iroda a Közösségi Szolgáltató Központban, a Széchenyi tér 29. szám alatt található a földszinten, itt várják az ügyfeleket hétfőtől – csütörtökig 8 és 12 óra között, szerdán délután négyig.

Az iroda munkatársa egy humán erőforrás szakember, egy mentálhigiénés kolléga és egy rendezvényszervezésben jártas segítő igyekszik majd minden lehetséges módon elősegíteni a bajban levő édesanyák helyzetét. Fordulhatnak a központhoz azok, akik elakadtak a karrierépítésben, vagy nehezen tudnak visszailleszkedni a munkaerőpiacra szülés után, illetve akik gyermeknevelési, párkapcsolati gondokkal küzdenek. Kisegítő szolgáltatások is elérhetőek lesznek. Ilyen például, ha az édesanya részt vesz egy-egy képzésben, tanácsadáson, addig gyermekére szakképzett felügyelő vigyáz, így sokkal hatékonyabb a munkafolyamat és anyuka sem aggódik, hogy gyermekével baj történik.

A projektnyitó rendezvényt megtisztelte Ágh Péter országgyűlési képviselő, melyen a három konzorcium partner együtt adta át ünnepélyesen az irodát. A Szülőföld Kulturális, Sport, Pénzügyi Fogyasztóvédelmi és Örökségvédelmi Egyesület részéről Farkas Csaba elnök, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesületet Vlasich Krisztián elnök képviselte, a Vas Megyei Kormányhivatal megbízásából pedig Kapiller Sarolta volt jelen, a Kőszegi Járási Hivatal hivatalvezetőjeként.